Author Topic: FAULTY HARDWARE? Can't use any of the 832 x XXXX resolutions at my 2.1  (Read 334 times)

clkdiv

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • View Profile
Hello,
today I wanted to try a resolution I never tried before and I could not make it work. I tried 832x456 @ 5682 fps and got some really ugly fast moving stripes at the left side of the display, which appear in the footage too. After fiddling a while it turned out that all of the resolutions with 832 width have the same problem.

I attached three of the recorded frames, the stripes are visible in each frame. The problem appears only at this resolution. Restart, black calibration and changing gain won't change anything...

Do you encounter this on your 2.1 too? Help is really appreciated. Thanks! Martin...
« Last Edit: July 13, 2021, 01:08:41 PM by clkdiv »

Nikon1

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 683
    • View Profile
Re: Can't use any of the 832 x XXXX resolutions at my 2.1
« Reply #1 on: July 13, 2021, 01:00:39 PM »
Did a quick test at 832x1080 and 832x456 and 832x144 at two different framerates each (starting with 1k for the First one, then setting to max FPS for set framerate, move on to next, test, set to max again), all seem to work fine on mine.

clkdiv

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • View Profile
Re: Can't use any of the 832 x XXXX resolutions at my 2.1
« Reply #2 on: July 13, 2021, 01:08:09 PM »
Ok, then I really have a faulty sensor or whatever. Shit...

Nikon1

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 683
    • View Profile
only tried 0dB though. not sure what that could be caused by. Have you checked if your Firmware is corrupted again? Maybe that is broken, would be the easiest fix i guess, if that was the problem.

clkdiv

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • View Profile
Can't imagine thats the issue. All other modes work fine. Also, when moving the crop to one of the corners of the sensor, the stripes are gone. I'll try to reinstall however...

Hope that it is not because of the very low serial: it is 000017...

Nikon1

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 683
    • View Profile
just wondering if there are any updates on this? Is it indeed Hardware, or just Software?